Dadels Medjoul

  • Geplaatst op
  • 0
Dadels Medjoul

Onze biologische dadels Medjoul komen van een kleinschalig project in het gebied rond Tomer/Fasayil in de Jordaanvallei. Deze vallei bevindt zich tussen het meer van Galilea en de Dode zee. De Jordaanvallei is ongeveer 104 km lang, is erg smal en ligt ver onder zeeniveau. Hierdoor heerst er een woestijnachtig microklimaat, die perfect is voor de teelt van de dadels Medjoul.

      

De oogsttijd van de dadels Medjoul is september – oktober. Als het vochtpercentage in de dadels voldoende is kan er met de oogst worden begonnen. In het oogstseizoen zijn ongeveer 10 mensen, zowel Palestijnen als Israëliers, bezig met de oogst. De dadels worden naar het verwerkingsbedrijfje enkele kilometers van de dadelplantage gebracht om te worden gewassen met water. Daarna worden ze gedroogd en met behulp van een optische sorteermachine op maat gesorteerd. Tot slot wordt door de medewerkers de kwaliteit nog eens beoordeeld door de dadels stuk voor stuk na te kijken. De dadels worden daarna verpakt in 5 kg dozen en vervolgens tot -18 graden Celsius ingevroren. Op deze manier kunnen ze meer dan anderhalf jaar worden bewaard..

      

In de verwerking van de dadels zijn ongeveer 20 mensen werkzaam, ook hier Palestijnen en Israëliers. Onze biologische dadels Medjoul zijn een mooi voorbeeld van samenwerking tussen mensen met een verschillende achtergrond die losgekoppeld is van politiek. Dit is dan ook de reden dat wij voor dit project hebben gekozen. Lokale werkgelegenheid, zorg voor de natuur en samenwerking tussen mensen staat centraal in de teelt en verwerking van bijzonder mooie biologische dadels.

Artikelnummer 9009-5  Dadels Medjoul

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »