Ambachtelijk gemaakte vegan havermelkchocolade

  • Posted on
  • 0

Ambachtelijk Gemaakte Vegan Havermelkchocolade

 

De afgelopen maanden is er hard gewerkt bij IDorganics aan de installatie van een eigen chocoladeproductielijn. Deze lijn is inmiddels in gebruik genomen en de eerste ambachtelijk gemaakte chocolade is verwerkt.

Jetse Schokker: “In mijn bedrijf chocolateren we al jaren producten zoals biologische rozijnen, noten en gevriesdroogd fruit. De chocolade kochten wij in. Ik speelde echter al langere tijd met het idee om zelf de chocolade te maken op basis van eigen recepturen voor melk en pure chocolade. Daarnaast wilde ik graag voldoen aan de vraag van verschillende klanten om ook vegan melkchocolade te produceren. Ik heb in het afgelopen jaar veel onderzoek hiernaar gedaan en ben tot een recept gekomen op basis van biologische havermout. Zo simpel als dit klinkt is het in de praktijk alleen niet. Het heeft veel research en tijd gekost om tot een lekkere en stabiele vegan havermelkchocolade te komen. Maar dit is gelukt en ik ben erg trots op het eindproduct.”

 

Raiza Schokker (links) - Inkoopmanager en Rigo Gomis (rechts) - Productiemanager bespreken de voortgang van de productie.

 

De chocoladeproductielijn van IDorganics krijgt de energie geleverd door een warmtepompinstallatie. Jetse Schokker: “Ik vond het belangrijk om na te denken over de beste manier om onze chocolade zo energieneutraal mogelijk te produceren. Nu draaien zowel de chocoladeproductielijn als de chocolateermachines op deze warmtepompinstallatie en dat bevalt uitstekend.”

Om bestaande en nieuwe klanten van IDorganics kennis te laten maken met de vegan havermelkchocolade is er een proefpakket gemaakt. Dit proefpakket bestaat uit vier gechocolateerde producten:  geroosterde amandelen, geroosterde hazelnoten, kokosblokjes en rozijnen omhuld net een laag vegan havermelkchocolade.

 

Vegan havermelkchocolade

 

 

 

 Geroosterde hazelnoten* – havermelkchocolade* 

 

 

 Geroosterde amandelen* – havermelkchocolade* 

 

 

 Kokosblokjes* zacht – havermelkchocolade* 

 Rozijnen* – havermelkchocolade* 

 * van biologische oorsprong

 

Bestaande klanten van IDorganics ontvangen dit proefpakket in de komende weken.

 

Ben je nog geen klant van IDorganics en heb je interesse in dit nieuwe product? Stuur dan een mail met je contactinformatie naar: [email protected] of [email protected]

 

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published
Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »