Prijzen 2022

  • Posted on
  • 0

 

Het nieuwe oogstseizoen staat helaas in het teken van veel prijsverhogingen. Er spelen hierbij een aantal zaken een rol:

- De prijzen voor verpakkingsmaterialen, zoals kartonnen dozen en verpakkingsfolie, zijn explosief gestegen. De sterke groei van de online economie die Covid de afgelopen 2 jaar heeft veroorzaakt is een groot deel van de oorzaak hiervan. Er is simpelweg meer vraag naar bijvoorbeeld karton dan er grondstof beschikbaar is.

- De kosten van transport zijn niet alleen gestegen, maar blijven nog steeds stijgen. De prijzen van een zeecontainer vanuit bijvoorbeeld Azië naar Nederland zijn in sommige gevallen bijna vertienvoudigd. Deze prijsstijging drukt enorm op onze inkoopprijzen.

- Het klimaat heeft flink roet in het eten gegooid in tal van landen waar onze biologische grondstoffen worden verbouwd. Zo is de pompoenoogst van ons eigen project in Kosovo volledig mislukt door aanhoudende temperaturen de afgelopen zomer van meer dan 40 graden Celsius. Daar is geen pompoenplant tegen bestand. In andere gebieden hebben overstromingen gezorgd voor mislukte oogsten. Ook al hebben wij contracten afgesloten voor het nieuwe seizoen, in een aantal gevallen kunnen onze boeren niet leveren door de tegenvallende oogst of kwaliteit van de grondstoffen die is aangetast door het weer.

 

We hebben geprobeerd prijsverhogingen zolang mogelijk uit te stellen maar zijn helaas op het punt aanbeland dat we niet anders kunnen dan de hogere kosten doorberekenen. Dit doen we gefaseerd per productgroep. We hopen op jullie begrip.

 

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published
Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »