Specerijen

Let op: op dit moment kun je via het snelbestellen alleen het grootste formaat van een product bestellen. Als je bijvoorbeeld 5 kg in plaats van 10 kg wilt bestellen, kun je op de productnaam klikken en daar het juiste formaat kiezen. We werken eraan om dit ook in het snelbestellen mogelijk te maken!

Anijszaad*
De anijsplant (Pimpinella anisum) is een bloemdragende plant die behoort tot de schermbloemenfamilie. Anijszaad is het gedroogde zaad van deze plant.
Cardamon*
Cardamom (Elettaria cardamomum) is familie van gember en een rietachtig kruid dat oorspronkelijk uit India komt. Cardamom is de gedroogde zaaddoos van deze plant en zowel de gemalen zaadjes worden gebruikt als de hele peul waar ze in zitten.
Kaneel - gemalen*
Kaneel is een veelzijdige specerij die in zowel zoete als hartige gerechten tot zijn recht komt. Het is mild zoet en rijk van smaak, vooral een aanrader als je het puur ergens overheen strooit.
Peperkorrels - 4 seizoenen*
Tricolore peper is een mix van zwarte, witte en roze peperkorrels. De combinatie van de verschillende peperkorrels geeft deze mix een aromatische licht pikante, beetje zoete smaak.
Peperkorrels - groen*
Voor groene peperkorrels worden de groene, onrijpe peperbessen geplukt en daarna gedroogd. De smaak is kruidig en minder pittig dan zwarte en witte peperkorrels.
Peperkorrels - wit*
Voor witte peper wordt de bijna rijpe peperbes geweekt in water tot het vruchtvlees losgeweekt is. Het zaad dat over blijft wordt gedroogd.
Peperkorrels - zwart*
Voor zwarte peperkorrels worden de bessen geplukt als ze nog groen en onrijp zijn. Ze worden kort gekookt en daarna gedroogd. Tijdens het koken scheurt of barst het velletje en worden de korrels bij het drogen zwart.
Steranijs*
Wat anijszaad is voor de Westerse keuken, is steranijs voor de Oosterse keuken. Steranijs (Illicium verum), ook wel Chinese anijs genoemd, is een boom of struik die in Azië groeit en waarvan de gedroogde vruchten gebruikt worden als specerij.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »