Voedzame opties voor Ramadan

  • Posted on
  • 0
Voedzame opties voor Ramadan

In de komende weken, van 10 maart tot 9 april, is de maand van Ramadan - een periode van vasten, reflectie en spirituele verbondenheid. Gedurende deze tijd wordt er de hele dag niet gegeten of gedronken. Alle voedingsmiddelen worden binnengehaald tijdens de twee maaltijden die worden voor zonsopgang en na zonsondergang genuttigd.

Voor zonsopkomst is Suhoor de eerste maaltijd. Het is van essentieel belang om voor een maaltijd rijk aan vezels te kiezen. Vezels zorgen voor een langdurig vol gevoel gedurende de vastendag. Daar zijn onze havermout, muesli en granola’s perfect voor.

Bij zonsondergang wordt het vasten gebroken met Iftar, een tijd van samenzijn en overvloedig eten. Warme maaltijden staan klaar om gedeeld te worden onder families en vrienden, en de tafels zijn rijkelijk gevuld met heerlijke gerechten, gemaakt van zilvervliesrijst, couscous en diverse peulvruchten zoals erwten, linzen en bonen.

Het einde van Ramadan wordt met Suikerfeest, ook bekend als Eid ul Fitr, gevierd. Het draait om samenkomen met familie en vrienden en genieten van heerlijk eten. De tafels zijn gevuld met kleurrijke smaken, van zoete lekkernijen tot hartige gerechten. Bulgur, couscous, linzen of bonen komen vaak voor in een verrukkelijke en voedzame maaltijd van Suikerfeest. En natuurlijk, onze dadels en walnoten vormen perfecte traktaties voor deze feestelijke gelegenheid.

 

Ramadan kareem

Serveertip:

 

      8008-10         Walnoten* - half

      9009-5           Dadels* - Medjoul

 

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published
Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »