Nederlandse pompoenpitten

  • Posted on
  • 0
Nederlandse pompoenpitten

Kweker Edwin Smits is het gelukt om in Nederland topkwaliteit pompoenpitten te telen. Prachtig oranjegroen van kleur en boordevol essentiële vetzuren.

Dit komt omdat de soort pompoenen die Edwin verbouwt zogenoemde oliepompoenen zijn, waarvan de pitten een hoog oliegehalte hebben. De pompoenen worden dan ook uitsluitend voor de pitten geteeld.

Deze Nederlandse biologische pompoenenteelt is goed voor de biodiversiteit. Het is wisselteelt waarbij de pompoenen één keer per vier jaar op hetzelfde stuk land kunnen worden geteeld. Voor elke hectare pompoenen zijn er vijf bijenvolken nodig voor de bestuiving. Deze harde werkers helpen bij de bevruchting. Het vruchtvlees van de pompoenen blijft na het oogsten op het land liggen. Het vruchtvlees bevat veel voedingsstoffen die ten goede komen aan het bodemleven. De pompoenpitten worden geschoond en gesorteerd.

 

 

Je kunt onze Nederlandse pompoenpitten duidelijk herkennen aan het formaat en de kleur: ze zijn groot in vergelijking met Chinese pompoenpitten en prachtig donkergroen van kleur. Ze zijn een heerlijke snack maar lenen zich ook uitstekend voor verwerking in salades, brood of andere gerechten.

 

 

Artikelnummer 7502-10 Pompoenpitten* – Nederlandse teelt

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published
Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »