Quinoa van Noordhollandse bodem

  • Posted on
  • 0
Quinoa van Noordhollandse bodem

Een van de speerpunten van IDorganics is om onze grondstoffen zo dichtbij mogelijk te halen. Een voorbeeld zijn de zonnebloempitten. Waar we deze in de eerste jaren van ons bedrijf uit China importeerden, zijn we al enige jaren geleden overgeschakeld op Europese zonnebloempitten. Een mooie volgende stap in onze zoektocht naar zo lokaal mogelijk geproduceerde grondstoffen heeft ons geleid naar de boerderij van Jan Knook. Deze bevindt zich op slechts 20 minuten van IDorganics, in Middenbeemster. Al ruim 100 jaar bedrijft de familie Knook daar landbouw, midden in het fraaie Noordhollandse landschap. Jan is de derde generatie Knook en biologische boer. Hij teelt met name biologische bloemen, maar heeft nu ook gekozen voor het verbouwen van biologische quinoa. 

 

Quinoa komt van oorsprong uit Zuid-Amerika, maar doet het ook wonderwel goed in Nederland. Nederlandse quinoa is volkoren, licht van kleur en heeft een volle, nootachtige smaak. Daarnaast is het glutenvrij en saponinevrij, waardoor het voor het koken niet afgespoeld hoeft te worden.

Wij zijn heel erg blij met de samenwerking met Jan, omdat we hierdoor lokaal geproduceerde quinoa aan onze klanten kunnen aanbieden.

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published
Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »